Descriere
Cornul japonez se remarcă printre celelalte varietăți de corn decorativ prin frunzele și lăstarii săi, dar mai ales prin spectacolul înfloririi care are loc la începutul verii. De fapt, ceea ce fascinează la această plantă nu sunt florile propriu-zise, ci bracteele florale, un înveliș floral supradimensionat, cu aspect de petale mari albe. Toamna, arbustul iese în evidență prin abundența de fructe roșii asemănătoare căpșunilor, motiv pentru care este denumit căpșun de Shanhuan. Fructele sunt comestibile și utilizate în medicina naturistă. Este des folosit în diverse stiluri de amenajări peisagistice, inclusiv în vase decorative, datorită adaptabilității sale la diverse tipuri de sol. Rezistă bine la îngheț și nu are dăunători sau boli specifice care să ridice probleme majore. Tăierile se fac, de regulă, primăvara, având ca scop scurtarea creșterilor din anul precedent pentru a controla dimensiunile și a păstra forma. Nicole este o varietate selectată pentru mărimea florilor albe și coloritul frunzișului, care vara este un verde închis, mai intens decât cel al speciei de bază.
La plantare nu uitati sa sapati o groapa de 2-3 ori mai larga decat diametrul balotului de radacini si imprastiati in groapa 1-2 lingurite de MICORIZE. Udati dupa plantare cu GRANUSOL pentru radacina sau/si BIONUTRIVIT. Fertilizati o data pe an cu HORTICOTE si 2-3 ori cu GRANUSOL pentru crestere.